EN MS
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Program Elektif

Sekapur Sireh Dari Pengerusi Program

SELAMAT DATANG KE PROGRAM ELEKTIF PPSP

 
SEKAPUR SIRIH DARI PENGERUSI PROGRAM
 
Program elektif merupakan satu program yang diterapkan dalam sistem pembelajaran di PPSP, USM. Ia bertujuan untuk memberi peluang kepada para pelajar merealisasikan impian dan keinginan menerokoi bidang yang mampu membantu dalam mengukuhkan asas bidang perubatan.
 
Program elektif berperanan memberi pendedahan kepada pelajar tentang dunia luar yang tiada sempadan dan mencari pengalaman dalam aspek kemanusian dan juga kemasyarakatan serta pengalaman dalam melakukaan kajiaan saintifik.
 
Justeru, saya menyeru agar para pelajar dapat mengunakan peluang keemasan ini sebaik mungkin untuk menambah ilmu, membina jati diri sebagai bakal pengamal perubatan yang mampu berdikari dan berpengetahuan tinggi bukan sahaja dalam ilmu kedoktoran malah dalam semua aspek kehidupan.
 
Semoga segala perancangan yang dilakukan akan diberkati dan diakhiri dengan satu kepuasan yang mampu membina jati diri sebagai seorang pengamal perubatan yang berilmu dan berhemah tinggi.
School of Medical Sciences, Health Campus, Universiti Sains Malaysia, 16150 Kubang Kerian, Kelantan
Phone : 609-767 3000  |  Fax: 609-767 3370  |  Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Copyright © School of Medical Sciences, Universiti Sains Malaysia 2016. Send your feedback at www.medic.usm.my/e-aduan
 
4,428,156
Kemaskini : Monday 18 February 2019, 11:20:47.